Door de ogen van Kristien

Door de ogen van Kristien

Over deze blog


Kristien Van Vaerenbergh:

Federaal volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid in Lennik

Open brief aan alle inwoners van Lennik

Verkiezingen 2012Geplaatst door Kristien Van Vaerenbergh 16 okt, 2012 20:15:04

Goede buur, vriend, kennis en mede-inwoner van Lennik

Bedankt voor jullie stem.

Jullie hebben in grote getale jullie stem gegeven aan onze kartellijst N-VA – Lennikkwadraat en daar ben ik jullie, met al mijn vezels en uit de grond van mijn hart, heel erg dankbaar voor.

De verhouding tussen de partijen in Lennik is grondig gewijzigd. Met onze lijst N-VA – Lennikkwadraat halen we maar liefst 7 zetels, dat zijn er 3 meer dan in de lopende legislatuur. De Lijst van de burgemeester (VLD) verliest een significant aantal stemmen, maar weet toch 7 zetels te behouden. De CD&V krijgt ook een stevige tik want verliest wèl 1 zetel door groot stemmenverlies en houdt er dus slechts 4 over. In de marge houdt Vlaams Belang nog 1 van de 2 zetels over, Groen-sp.a en LEF mogen de volgende 6 jaar slechts vanop de bezoekersbanken toekijken. En daarmee is lang niet alles gezegd.

Ik blijf, denk ik, objectief als ik zeg dat de Lennikse kiezer een vrij duidelijk signaal heeft gegeven welk bestuur men wil. En dat komt neer op meer N-VA – Lennikkwadraat, minder VLD, en zeker geen CD&V. Helaas, dat krijgen ze niet want hoewel de VLD en CD&V een pak(je) voor de broek krijgen, luisteren naar de kiezer doen beide niet. Eerst massa’s huisbezoeken en veel zogezegd luisteren vòòr de verkiezingen, en dan vlak erna het tegengestelde doen van wat de mensen willen, dat is mijn conclusie. Ik kijk al uit naar hun bestuursovereenkomst. Hoeveel van hun beloftes zal nog overblijven?

En daarmee kijk ik ook uit naar de volgende bestuursperiode want we zullen stevig oppositie voeren. Stevig, maar constructief. Met onze grote en ervaren fractie zullen we elke beleidsbeslissing grondig bestuderen, evalueren en waar nodig bijsturen. Dat beloven we aan onze kiezers. Dat beloof ik. We luisteren en beloven niet alleen vòòr de verkiezingen maar vooral erna, wanneer het moet dus.

Kristien  • Reacties(2)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Kristien Van Vaerenbergh 20 okt, 2012 08:54:31

Beste Bert, bedankt voor het compliment ;-). Alleen, ik denk dat je enkele nuances, maar ook fundamentele boodschappen hebt gemist in mijn brief. Ik zeg dat een lijst die in zijn geheel stemmen verliest (de VLD) minstens een beetje minder dan in deze legislatuur het geval was, vertegenwoordigd zou moeten zijn in het bestuur, als ze zouden deelnemen aan het bestuur. Wat de CD&V betreft, is het volgens mij wel glashelder dat ze volgens de Lennikenaar geen goed werk in de oppositie hebben geleverd en men dus niet wenst dat zij deelnemen aan het bestuur. Bovendien was er een geheim voorakkoord tussen VLD en CD&V. Aangezien het een geheim akkoord was, kon de Lennikse kiezer zich daarover niet uitspreken en dat is minstens misleiding. Ik zeg overigens, maar dat is je misschien niet helemaal duidelijk, dat VLD een pakje voor de broek krijgt, de CD&V krijgt veeleer een pandoering als je één zetel van de 5 verliest. Ik denk dus niet dat ik overdrijf als ik zeg dat N-VA – Lennikkwadraat vòòr de CD&V aanspraak mag maken op meebesturen.

Geplaatst door berthleys 19 okt, 2012 22:50:17

Beste Kristien met de mooie ogen,Ik denk dat u zich vergist als u het hebt over het duidelijke signaal van de Lennikse kiezer. Als N-VA 7 zetels heeft en de VLD ook 7, dan wil dat zeggen dat de Lennikenaren N-VA en VLD ongeveer even graag in de meerderheid willen zien zitten. Stellen dat N-VA met 28,5% van de stemmen meer recht heeft op een plaats in de meerderheid dan de VLD die 30,3% haalt, is ronduit belachelijk.En als de VLD en CD&V samen 11 van de 19 zetels hebben, dan is het wel degelijk de wil van de kiezer dat die twee samengaan, want de andere vertegenwoordigers in de gemeenteraad halen nog geen 37%. Stellen dat VLD en CD&V een pak voor de broek krijgen, is ook onnozel. 11 van de 19 zetels is geen pak voor de broek, maar een dikke meerderheid.