Door de ogen van Kristien

Door de ogen van Kristien

Over deze blog


Kristien Van Vaerenbergh:

Federaal volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid in Lennik

Aandacht schenken aan intrafamiliaal geweld.

PolitiekGeplaatst door Kristien Van Vaerenbergh 19 feb, 2014 12:29:27
Het aantal gevallen van intrafamiliaal geweld in de politieverslagen verbaast Theo Francken, burgemeester van Lubbeek. En dus vroeg hij bij minister van Justitie Annemie Turtelboom(Open VLD) de cijfers op. Hij was nog meer verbaasd toen hieruit bleek dat 77% van de tussen 2008 en 2012 geregistreerde processenverbaal (313.595 stuks) zonder gevolg werd geseponeerd.

Een deel van de seponeringen gebeurt dan wel wegens gebrek aan bewijs of omdat de zaak reeds is gereguraliseerd toch roept Theo samen met kamerlid Kristien Van Vaerenbergh, tevens voorzitter van de commissie Justitie, op om de nodige aandacht te schenken aan dit probleem.

Straffen is misschien niet steeds de oplossing, toch moet een straf mogelijk blijven als ultieme stok achter de deur als hulpverlening niet werkt. Want hulpverlening kan werken. Dat leert het Antwerps CO3 proefproject. Dit is een succesvol samenwerkingsverband tussen parket, politie, hulpverlening en de lokale besturen. Het project hielp reeds 166 gezinnen met herhaaldelijk familiaal geweld en wordt uitgebreid naar Mechelen en Hasselt.

  • Reacties(0)//www.kristienvanvaerenbergh.be/#post332