Door de ogen van Kristien

Door de ogen van Kristien

Over deze blog


Kristien Van Vaerenbergh:

Federaal volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid in Lennik

Open brief aan alle inwoners van Lennik

Verkiezingen 2012Geplaatst door Kristien Van Vaerenbergh 16 okt, 2012 20:15:04

Goede buur, vriend, kennis en mede-inwoner van Lennik

Bedankt voor jullie stem.

Jullie hebben in grote getale jullie stem gegeven aan onze kartellijst N-VA – Lennikkwadraat en daar ben ik jullie, met al mijn vezels en uit de grond van mijn hart, heel erg dankbaar voor.

De verhouding tussen de partijen in Lennik is grondig gewijzigd. Met onze lijst N-VA – Lennikkwadraat halen we maar liefst 7 zetels, dat zijn er 3 meer dan in de lopende legislatuur. De Lijst van de burgemeester (VLD) verliest een significant aantal stemmen, maar weet toch 7 zetels te behouden. De CD&V krijgt ook een stevige tik want verliest wèl 1 zetel door groot stemmenverlies en houdt er dus slechts 4 over. In de marge houdt Vlaams Belang nog 1 van de 2 zetels over, Groen-sp.a en LEF mogen de volgende 6 jaar slechts vanop de bezoekersbanken toekijken. En daarmee is lang niet alles gezegd.

Ik blijf, denk ik, objectief als ik zeg dat de Lennikse kiezer een vrij duidelijk signaal heeft gegeven welk bestuur men wil. En dat komt neer op meer N-VA – Lennikkwadraat, minder VLD, en zeker geen CD&V. Helaas, dat krijgen ze niet want hoewel de VLD en CD&V een pak(je) voor de broek krijgen, luisteren naar de kiezer doen beide niet. Eerst massa’s huisbezoeken en veel zogezegd luisteren vòòr de verkiezingen, en dan vlak erna het tegengestelde doen van wat de mensen willen, dat is mijn conclusie. Ik kijk al uit naar hun bestuursovereenkomst. Hoeveel van hun beloftes zal nog overblijven?

En daarmee kijk ik ook uit naar de volgende bestuursperiode want we zullen stevig oppositie voeren. Stevig, maar constructief. Met onze grote en ervaren fractie zullen we elke beleidsbeslissing grondig bestuderen, evalueren en waar nodig bijsturen. Dat beloven we aan onze kiezers. Dat beloof ik. We luisteren en beloven niet alleen vòòr de verkiezingen maar vooral erna, wanneer het moet dus.

Kristien  • Reacties(2)//www.kristienvanvaerenbergh.be/#post212