Door de ogen van Kristien

Door de ogen van Kristien

Over deze blog


Kristien Van Vaerenbergh:

Federaal volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid in Lennik

N-VA-Lennik² bedankt Lenniks personeel.

AllerleiGeplaatst door Kristien Van Vaerenbergh 08 jan, 2014 12:03:28

De gemeente- en OCMW-raadsleden van de N-VA-Lennik²-fractie bedankten het personeel van de gemeente en het OCMW. Ook het personeel van de bibliotheek, de brandweer, de gemeenteschool en de muziekacademie werden niet vergeten. Ze overhandigden pralines bij de start van het nieuwe werkjaar.

Met hun bezoek aan de diensten beoogde de fractie het personeel te bedanken voor hun inzet voor de gemeente en voor alle inwoners. Dit warm gebaar moest de bittere pil van kille besparingen op het personeel verzachten.

De gemeente voorziet in 2014 zes naakte ontslagen waaronder vier arbeiders en 2 ambtenaren. Een van de arbeiders heeft 29 jaar dienst.  • Reacties(0)//www.kristienvanvaerenbergh.be/#post324

N-VA-Lennik² schenkt Music for Life 500 euro.

AllerleiGeplaatst door Kristien Van Vaerenbergh 26 dec, 2013 10:52:54
De OCMW- en gemeenteraadsleden van N-VA-Lennik² staan een deel van hun zitpenning af ten voordele van Music for Life. Het geld zal worden overgemaakt aan vzw ALS-liga. Met hun bijdrage willen de N-VA-Lennik²-raadsleden niet enkel het goede doel steunen maar ook de ziekte ALS onder de aandacht brengen.

ALS is een niet-besmettelijke spierziekte die in elke spiergroep kan beginnen en waarvan de oorzaak nog niet met zekerheid is vastgesteld. Evenmin is tot op heden een afdoende behandeling of een preventiemethode bekend. De overlevingsduur en het beloop van de ziekte verschillen sterk tussen patiënten onderling.

ALS is geen zeldzame ziekte want ze treft ongeveer zes tot zeven mensen op honderdduizend en komt overal ter wereld voor. De meesten krijgen ALS tussen vijftig en vijfenzeventig jaar maar er zijn ook tieners met ALS. Mannen worden iets frequenter getroffen dan vrouwen. In België lijden continu ongeveer 800 à 1 000 mensen aan ALS. Jaarlijks overlijden er meer dan 200 patiënten en komen er minstens evenveel bij.

Meer info over ALS vindt u hier: http://www.alsliga.be/


  • Reacties(0)//www.kristienvanvaerenbergh.be/#post323

N-VA en Lennik² present op de jaarmarkt.

AllerleiGeplaatst door Kristien Van Vaerenbergh 21 nov, 2012 10:22:27
Ook dit jaar kan je terecht in het jaarmarktcafé van N-VA en Lennik². Iedereen is hartelijk welkom om zich te verwarmen en een praatje te slaan. Men kan zijn honger stillen met croque-monsieurs. Tegen de dorst is er koffie, frisdrank, Vlaamsche Leeuwenbier en een glas champagne van Lennik².

Waar: Albert Vanderkelenstraat 7, Lennik.
Wanneer: zaterdag 24 november van 10u tot 13u.

  • Reacties(0)//www.kristienvanvaerenbergh.be/#post231

N-VA Lennik schenkt Lennikse bib boeken van Bart De Wever

AllerleiGeplaatst door Kristien Van Vaerenbergh 01 mrt, 2012 11:52:52

Beide boeken van N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn nu beschikbaar in de Lennikse bibliotheek. N-VA-kamerlid Kristien Van Vaerenbergh en Jasper De Bruyn voorzitter van N-VA Lennik overhandigden namens N-VA Lennik een exemplaar van “Het Kostbare Weefsel” en “Werkbare Waarden” aan bibliothecaris Els Cleymans.

De boeken van Bart De Wever zijn een bundeling van de stukjes die hij schreef als gastcolumnist voor De Standaard en De Morgen. Zijn columns gaven vaak aanleiding tot maatschappelijk debat en hoewel sommige teksten vijf jaar oud zijn is de inhoud nog steeds brandend actueel.

Vind je de Lennikse bib te ver? Misschien is het boek beschikbaar in jouw bibliotheek.

Zo niet kan je ze online bestellen via http://www.hetkostbareweefsel.be of http://www.werkbarewaarden.be

Op de foto vlnr. : Els Cleymans, Kristien Van Vaerenbergh en Jasper De Bruyn.

  • Reacties(0)//www.kristienvanvaerenbergh.be/#post158

N-VA Lennik heeft een hart voor Lennik...

AllerleiGeplaatst door Kristien Van Vaerenbergh 21 feb, 2012 11:44:57
In Lennik ging Valentijn niet onopgemerkt voorbij... N-VA Lennik verblijdde de bezoekers van de dinsdagmarkt met een lekker chocolaatje. Dit was reeds de vierde actie in één jaar tijd van deze nieuwe N-VA-afdeling.


Op de foto vlnr. : Chris Van Meulder, Kristien Van Vaerenbergh en Chris Van Belle.

  • Reacties(0)//www.kristienvanvaerenbergh.be/#post156

N-VA Lennik fietst voor goede doel.

AllerleiGeplaatst door Kristien Van Vaerenbergh 16 feb, 2012 16:18:39

Zaterdag 11 februari 2012 organiseerde “vzw INSPIRATIEPUNT BERT” haar 6de Cycling Marathon ter nagedachtenis van Bert Pierreux én ten voordele van de Belgische Vereniging voor de Strijd tegen Mucoviscidose en het Mucoviscidose centrum van het UZ Brussel.

Cycling Marathon is een project ontstaan in februari 2004 op initiatief van het Fithuis te Lennik. Samen met familie en vrienden willen zij op een sportieve en dynamische manier, met Bert in gedachten, mee de strijd aangaan tegen Mucoviscidose. Een strijd die Bert gedurende 24 jaar moedig gestreden heeft, maar die hem toch fataal werd.

N-VA Lennik, met Kristien Van Vaerenbergh, nam met een ruime delegatie deel aan de Cycling Marathon.


  • Reacties(0)//www.kristienvanvaerenbergh.be/#post153

Kristien gastspreker op nieuwjaarsreceptie N-VA Pepingen

AllerleiGeplaatst door Kristien Van Vaerenbergh 06 feb, 2012 12:06:34
Kristien Van Vaerenbergh was gastspreker op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Pepingen op zaterdag 28 januari 2012. Ze lichtte er het N-VA-standpunt toe betreffende twee op-en-top Pepingense dossiers: de windmolens en de restauratie van Ter Rijst. Als afsluiter haalde ze nogmaals de nefaste gevolgen aan van de splitsing van het gerechtelijk arrondissement BHV.

Tevens was Kristien er getuige bij de bestuursverkiezing. De nieuwe Pepingense N-VA-voorzitter is Peter Lacres.


Vlnr: Maarten Asselman, Kristien Van Vaerenbergh, Jos François, Bernadette De Becker, voorzitter Peter Lacres, Gerda Claeys, Paul Cools, Gerard Deflo en senator Lieve Maes.

  • Reacties(0)//www.kristienvanvaerenbergh.be/#post143

N-VA Lennik en Lennik² houden nieuwjaarsreceptie.

AllerleiGeplaatst door Kristien Van Vaerenbergh 17 jan, 2012 16:34:37

Op een druk bijgewoonde receptie wenste Geert De Cuyper, eerste schepen te Lennik, de Lennikenaren een goed jaar met veel geluk en een uitstekende gezondheid. In zijn politieke rede wenste hij dat de N-VA samen met de bevolking Lennik verder kleur mag geven. Hij benadrukte het belang van de volgende gemeenteraadsverkiezingen waar de Lennikenaar keuze zal hebben uit minstens zes lijsten. Samen met Lennik² wil N-VA Lennik kleuren met respect voor het eigen karakter van deze gemeente, als centrum van het Pajottenland met een bloeiende middenstand, een actief verenigingsleven, veel jeugd, aandacht voor ouder wordende mensen, én het groen en Vlaams karakter.


  • Reacties(0)//www.kristienvanvaerenbergh.be/#post136
Volgende »